Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,si anetare  e Grupit te reagimit te kordinuar  prane...

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres  me date 4.10.2017 nisi aktivitetet sensibilizuese ne...

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Ne kuader te procesit te permiresimit te vazhdueshem te cilesise se sigurise dhe te Akreditimit ,...

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,organzoi aktivitet sensibilizues ne shkollen 9 vjecare...

DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,ne kuader planit te aktiviteteve per Muajin Kombetar...

 • Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

  Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

 • Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

  Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve...

 • Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

  Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e...

 • Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

  Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

 • DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

  DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e...

sherbimi i Epidemiologjise

Sherbimi i Epidemiologjise

·         Sherbimi i Epidemiologjise merret me kontrollin, parandalimin dhe luftimin e semudjeve ngjitese si dhe te zzatoje skemat e imunizmit.

·         Sherbimi i Epidemiologjise ne baze te punes se tij ka survejancen pasive dhe aktive per semundjet infektive me qellim final parandalimin e shperthimit te vatrave epidemike si dhe uljen e incidences se semundjeve ngjitese.

·         Matja e frekuences se perhapjes se semundjeve, hulumtimi i etiologjise se tyre.

·         Intervenimi ne parandalimin e perhapjes se semundjeve me ndermarrjen e masave profilaktike e kunder epidemike.

·         DDD profilaktit e kunder epidemik.

·         Kontrollot sanitare dhe infenkisonet spitalore.

·         Zbatimi  i programit EP1- ndjekja dhe zbatimi i kalendarit te detyryeshem te vaksinimit  si dhe organizimin e fushatave te ndryshme te vaksinimit ne baze te udhezimeve te M.Sh dhe I.SH.P.

·         Monitorimi i vazhdueshem  i zinxhirit ftohes mbatja e rregullt e dokumentacionit te vaksinimit.

·         Sherbimi i Epidemiologjise per mbarevatjen e punes se tij bashkepunon dhe me institucionet e tjera vendore.

·         Sherbimi i Epidemiologjise i kushton rendesi te vecante semundjeve seksualisht te transmetueshme (SST)

·         Puna e Sherbimi i Epidemiologjise eshte e lidhur ngushte me aktivitetin e laboratorit mikrobiologjik. Ne laboratorin tone kryhen ekzaminime te ndryshme intestinale,urogenitale,aerogene,parazitologjike,serologjike si dhe analiza te ujit.

 

Keto ekzaminime jane spitalore ,ambulatore si dhe depistime profilaktike e vatrore.

DREJTORI

     

             Dr. Kristo HUTA   

Drejtoria shëndetit publik:

Drejtim kryesor në sezonin e verës do të jetë kontrolli i ndotjes akustike në lokalet e bregdetit.

Lexo me shume...

Disa tregues shendetesor te 6-mujorit te vitit 2017

Lexo me shume...

Kunder dhunes me baze gjinore


Te gjitha te drejtat te rezervuara.   Copyright © 2013.