Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres  me date 4.10.2017 nisi aktivitetet sensibilizuese ne...

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Ne kuader te procesit te permiresimit te vazhdueshem te cilesise se sigurise dhe te Akreditimit ,...

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,organzoi aktivitet sensibilizues ne shkollen 9 vjecare...

DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,ne kuader planit te aktiviteteve per Muajin Kombetar...

Programi i Nderhyrjes se perbashket per permiresimin e shendetit te nenes dhe femijes ne rrethin e Durresit.

Programi i Nderhyrjes se perbashket per permiresimin e shendetit te nenes dhe femijes ne rrethin e Durresit.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres e ka prioritet permiresimin e vazhdueshem te shendetit...

 • Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

  Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve...

 • Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

  Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e...

 • Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

  Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

 • DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e KRAT Durres.

  DRSH Durres nis planin e aktiviteteve ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ,me mbeshtetjen e...

 • Programi i Nderhyrjes se perbashket per permiresimin e shendetit te nenes dhe femijes ne rrethin e Durresit.

  Programi i Nderhyrjes se perbashket per permiresimin e shendetit te nenes dhe femijes ne rrethin...

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres  me date 4.10.2017 nisi aktivitetet sensibilizuese ne kuader te muajit te sensibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Ky aktivitet u organizua ne ambientet e QSH dhe Qendres Multifunksionale Nish Tulla,ku ofrohet edhe sherbim shendetesor.

Ne kete aktivitet u diskutua  nga perfaqesues te stafit te Sherbimit te mjekesise familjare me stafin shendetesor te Nish Tulles, mbi rolin e rendesishem te punonjesve shendetesore ne Strategjine kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Gjithashtu u diskutua ne detaje rruga e bashkepunimit ne Sektorin e luftes antitrafik ne Policine e Durresit,sipas procedurave standarte per VT dhe VMT ne kujdesin shendetesor.

Moren pjese edhe perfaqesuesja e sekretariatit te KRAT Durres ,Zj.Majlinda Ciraku, Drejtore e Qendres multifunksionale Nish Tulla Zj.Ornela Hamataj ,Perfaqesues te Zyres Kombetare te Punesimit Dega Durres,perfaqesues se Albarom, punonjesja sociale e Qendres per sherbime komunitare,te rinj vullnetare nga komuniteti dhe staf i edukatoreve ne kopshtin e Qendres.

Te gjithe perfaqesuesit vleresuan  bashkepunimin nderinstitucional dhe rendesine  e fuqizimit te bashkepunimit per te reduktuar fenomenin e trafikimit.

Ne fund u shperndane flete-volante mbi trafikimin dhe te drejtat e femijeve pergatitur me buxhetin e Drejtorise tone. 

Vazhdojne aktivitetet antitrafik te DRSH Durres.

Aktiviteti u organizua ne QSH Kulle  ,me pjesmarrjen e stafit shendetesor te QSH,te perfaqsueses se KRAT Durres ,perfaqsues  te Bashkise Durres,te UNDP dhe mesuesve te shkolles  9 vjecare Kulle..Stafi i sherbimit te mjeksise familjare risolli per stafin shendetesor rendesine  e zbatimit me profesionalizem te Procedurave standarte te veprimit per viktimat dhe viktimat e trafikimit dhe rendesine e bashkepunimit me Njesine Administrative Sukth.Me pas ,aktiviteti vazhdoi ne nje takim me prinder me probleme social ekonomike.Banoret u informuan mbi fenomenin e trafikimit,te drejtat e femijeve,ku dhe si mund te drejtohen ne sherbimet sociale apo njesine e mbrojtjes se femijes.

Zona e Kulles eshte nje zone e varfer ku mundesite per te patur viktima apo viktima te mundshme te trafikimit eshte e madhe.Ndaj bashkepunimi mes institucioneve ka nje rendesi te madhe per te rritur aksesin ne sherbimet shendetesore,per te reduktuar varferine dhe per te nisur integrimin social te familjeve te varferamoren pjese edhe mesues te shkolles 9 vjecare Kulle.
Ne fund te aktivitetit  u shperndane fleteinformacion mbi trafikimin dhe te drejtat e   femijeve pergatitur me buxhetin e Drejtorise tone.
Aktiviteti u organizua nen kujdesin e Drejtorit te QSH Sukth,Dr.Pellumb Danaj.
 
Aktiviteti tjeter  sensibilizues u zhvillua  ne shkollen Nene Tereza u organizua ne formen e nje bashkebisedimi interaktiv ku nxenesit dhane mendimet e tyre rreth trafikimit si nje fenomen qe shkel te drejtat e tyre. Stafi i sherbimit shendetesor te kopshteve dhe shkollave e vune theksin vecanerisht ne kujdesin gjate perdorimit  te facebook nga vajzat adoleshente.
Me pas u shaq videoja Ndal trafikimit.Heshtja cenon dinjitetin,ku u trajtua me ne detaje tema e trafikimit  dhe ku dhe si mund te kerkohet ndihme.Mori pjese edhe perfaqesuesja e shoqates Gruaja ne fokus. Ne fund te takimit u shperndane fletepalosje mbi trafikimin  dhe te drejtat e femijeve pergatitur me buxhetin e Drejtorise tone.Takimi u zhvillua nen kujdesin e autoriteteve drejtuese te shkolles dhe stafit pedagogjik.
 

DREJTORI

     

             Dr. Kristo HUTA   

Drejtoria shëndetit publik:

Drejtim kryesor në sezonin e verës do të jetë kontrolli i ndotjes akustike në lokalet e bregdetit.

Lexo me shume...

Disa tregues shendetesor te 6-mujorit te vitit 2017

Lexo me shume...

Kunder dhunes me baze gjinore


Te gjitha te drejtat te rezervuara.   Copyright © 2013.