Viti i Cilesise dhe Akreditimit shtrihet procesi i akreditimit ne te gjitha Qendrat Shendetesore te rrethit te Durresit.

Viti i Cilesise dhe Akreditimit shtrihet procesi i akreditimit ne te gjitha Qendrat Shendetesore te rrethit te Durresit.

Prej dy vitesh DRSH Durres, ne bashkepunim te ngushte me QKCSAISH, filloi pilotimin e...

Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,si anetare  e Grupit te reagimit te kordinuar  prane...

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

Nga aktivitet mbi zbatimin e Planit Vjetor KRAT Durres nga DRSH DURRES.   Drejtoria...

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

Ne kuader te procesit te permiresimit te vazhdueshem te cilesise se sigurise dhe te Akreditimit ,...

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

Drejtoria Rajonale e Shendetesise Durres ,organzoi aktivitet sensibilizues ne shkollen 9 vjecare...

 • Viti i Cilesise dhe Akreditimit shtrihet procesi i akreditimit ne te gjitha Qendrat Shendetesore te rrethit te Durresit.

  Viti i Cilesise dhe Akreditimit shtrihet procesi i akreditimit ne te gjitha Qendrat Shendetesore...

 • Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

  Takim ne kuader te dites boterore te te drejtave te femijeve.

 • Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve njerezore.

  Aktivitet sensibilizues ne kuader te muajit te senzibilizimit kunder trafikimit te qenieve...

 • Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e koordinatoreve te cilesise dhe ekipi I vleresimit”

  Trajnim nje ditor me teme “Mbi procesin e akreditimit ne Kujdesin Paresor. Rendesia e...

 • Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

  Aktivitet ne kuader te Muajit Kombetar Antitrafik ne shkollen 9-vjecare Rreth

 

Intervista e Drejtorit te DRSH Durres ne lidhje me masat e mara gjatë sezonit turistik

Drejtoria shëndetit publik: Drejtim kryesor në sezonin e verës do të jetë kontrolli i ndotjes akustike në lokalet e bregdetit.

Drejtoria e shërbimit parësor në Durrës ka ngritur grupet e punës që do të monitorojnë të gjithë vijën bregdetare për lokalet e natës dhe kryesisht për ndotjen akustike.

 

Ndërsa vit pas viti është folur dhe thënë shumë në këtë drejtim, sivjet drejtori Kristo Huta ka pohuar se masat shtërnguese në këtë drejtim synojnë të krijojnë klimë të qetë për pushues si dhe argëtim të rregullt në lokalet buzë deti. Dr. Huta mbështetur në vëzhgimet që ka bërë në të gjithë vijën bregdetare ka arritur në konkluzionin se gjendja e plazheve këtë vit është shumë më e mirë sesa më parë. Një faktor me shumë rëndësi, në gjykimin e drejtorit të shëndetit publik, është edhe investimi shumë i rëndësishëm për ndërtimin e kolektorit të ujrave të zeza nga Shkëmbi i Kavajës drejt Shënvlashit. “Janë bërë shumë hapa para në drejtim të turizimit në bregdetin e Durrësit dhe këtu kam parasysh imazhin e mirë që nga Gjiri Lalësit deri në Spille”,-ka thënë Huta. Ai është fokusuar tek pastërtia e cila është tregues me shumë rëndësi për turizëm cilësor, ndërsa i ka qëndruar fort edhe faktit se tashmë ka përfunduar investimi shumë i rëndësishëm në drejtim të disiplinimit të ujrave të zeza të cilat deri para një viti derdheshin në det. Projekti Bashkimit Evropian për disiplinimin e ujrave të zeza nga Golemi deri tek Ura Dajlanit ka qenë me rëndësi të veçantë. BE i ka dhënë shtetit shqiptar për këtë projekt, i zbatueshëm në dy lote, plot 9.845.498.16 euro dhe për dy-tre vite gjithçka ka përfunduar. Sot kolektori është i lidhur me impiantin e përpunimit në Shën Vlash nga njëra anë dhe me atë në Golem në drejtimin Shkëmbi Kavajës-Golem. “Veç këtij fakti shumë domethënës, duhet kujtuar edhe përmirësimi ditë pas dite në furnizimin e popullatës dhe sidomos i lokaleve dhe bizneseve në bregdet me ujë”,-ka thënë dr. Kristo Huta i cili është njëherësh edhe drejtor i drejtorisë rajonale të shërbimit shëndetësor në Durrës. Ai ka bërë të ditur se bashkëpunimi me Agjensinë Kombëtare të Ushqimit, nga njëra anë dhe me policinë e shtetit nga ana tjetër do rrisë në mënyrë të ndjeshme cilësinë e shërbimit në lokalet e resporantet e bregdetit të Durrësit. Drejtoria ka përgatitur kalendarin e vëzhgimeve në terren për të monitoruar hap pas hapi situatën. Huta ka thënë se është biseduar në rrugë zyrtare me pronarë të disa resorteve dhe komplekseve turistike në Gjirin e Lalësit, Plepa, Shkëmbi Kavajës, Mali Robit dhe lokale nate përgjatë vijës bregdetare Currila-Ura Dajlanit-Plepa lidhur me masat që ata duhet të marrin për të shmangur zhurmat e larta të muzikës në orët e pasmesnatës. Këtij qëllimi i ka shërbyer edhe një nga projektet ndërkombëtare të nisur këtu e tre vite më parë. Programi në fjalë është orinetuar drejt faktorizimit të të gjithë aktorëve për një turizëm të shëndetshëm. Kanë qenë disa partner pjesë e programit duke nisur nga aktorët e biznesit dhe institucioneve universitare në Kroaci, provinca e Riminit Itali, Universiteti i Primorska Slloveni, Bosnja dhe qarku Durrësit. Projekti i financuar nga ndërkombëtarët ka përfunduar këto ditë dhe specialistët janë të mendimit se ka ia ka arritur qëllimit. Projekti u përqendrua në pesë drejtime kryesore: menaxhimi dhe koordinimi ndërkufitar; komunikimi dhe shpërndarja; studimet e përbashkëta për organizimin e aktiviteteve,

i u përqendrua në pesë drejtime kryesore: menaxhimi dhe koordinimi ndërkufitar; komunikimi dhe shpërndarja; studimet e përbashkëta për organizimin e aktiviteteve,

DREJTORI

     

             Dr. Kristo HUTA   

Drejtoria shëndetit publik:

Drejtoria e shërbimit parësor në Durrës ka ngritur grupet e punës që do të monitorojnë të gjithë vijën bregdetare për lokalet e natës dhe kryesisht për ndotjen akustike.

 

Lexo me shume...

Disa tregues shendetesor per vitin 2017

Lexo me shume...

Kunder dhunes me baze gjinore


Te gjitha te drejtat te rezervuara.   Copyright © 2013.